(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
jablečné vafle
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 100 g přepuštěného másla, 4 vejce, 180 g oloupaného nastrouhaného jablka, 150 ml mléka, 200 g bílého jogurtu(použila jsem hustý domácí, u kupovaného řídkého bude asi třeba přidat mouku), 8 lžic cukru, 1 lžička sody, 1 lžička mleté skořice, čokoládová poleva
Postup přípravy
Vše smícháme a pečeme vafle. Po upečení pocákáme čokoládovou polevou. Ale nemusí být. Máme rádi méně sladké, tak je použito jen 8 lžic cukru. Vafle jsou tak jen nasládlé. Kdo má rád víc sladké, přidá cukr dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcelakraus
(upraveno)
29. 2. 2012, 11:54
Krásné,už na pohled,můžete mi prosím poradit jaký tip vaflovače koupit??
Chula
(upraveno)
4. 4. 2012, 17:22
@marcelakraus
omluvám se za pozdní odpověď, ale tady se nikde snad nezobrazuje upozornění že někdo napsal komentář. My máme ETA a je to 3v1, sendvičovač, kontaktní gril a vaflovač. Spokojenost
MisaW
(upraveno)
8. 4. 2011, 20:54
Dneska jsem dělala (bohužel jen z poloviční dávky ) a byla jsem pochválena před nastoupenou jednotkou hladovců a zmizely, že přemýšlím, jestli ještě nedodělám Jsou výýýýýýýýýýýýýýýborné!!! Ta skořice tomu dodává šmrnc!
Chula
(upraveno)
27. 4. 2011, 16:06
@MisaW
Jsem ráda že chutnají! Jen pozor, bez vajec to nejde. Já jen že sem je posledně dělala ve spěchu, na vejce zapomněla a pak se vztekala co že z toho vzniklo.
Svetla35
(upraveno)
4. 3. 2011, 13:22
nula
(upraveno)
4. 3. 2011, 10:22
vypadají nádherně. Jen se optám jsou křupavé nebo takové jako lívancové ? naši po mně pořád chtějí křupave takové sušší a já nikde nemohu najít ten správný recept
zbuječka
(upraveno)
5. 3. 2011, 20:35
@nula
krupave vanilkove vafle: 2vejce, 60g cukru, 1vanilk.cukr, 250g hl.mouka, 50g rozpust.masla, 1/4l mleka, 1lžička prdopece. kdyz jsem pouzila heru, tak nebyly tak krupave. zaklad je nechat vystydnout na mrizce teda pokud nemizi rovnou z vaflovace at vam chutnaji
nula
(upraveno)
15. 5. 2011, 19:01
@zbuječka
děkuji určitě zkusím
Chula
(upraveno)
4. 3. 2011, 13:02
@nula
je to něco mezi. Na povrchu křupnou, ale vevnitř to je mokré měkké. Ohýbají se, není to sušenka